Ez a diéta a francia nők karcsúságának titka − Szenvedés nélkül lehet bombaalakod

Hogyha ledobnánk pár kilót, egészségesebb életmódra térnénk át, de nem szívesen mondanánk le a fantasztikus ízekről, érdemes lehet kipróbálni a francia diétát. Ez a különleges étrend számos előnnyel járhat, melyből a sikeres fogyókúra csupán egy.
Nem csupán ételeket, hanem egy meghatározott étkezési kultúrát is magába foglal a francia diéta, mely nem meglepő módon a francia konyhakultúrán és étkezési szokásokon alapul. A francia étrend sajtot, vajat, kenyérféléket, friss zöldségeket, valamint sovány, de minőségi húsokat bőséggel tartalmaz, ahogy a bort sem veti meg.
A francia szokásokhoz hasonlóan jellemzően apró adagokból áll, de ügyel arra, hogy minden étkezés egyfajta rituálé legyen.
A franciák csak a legritkább esetben esznek számítógép előtt ülve, emellett odafigyelnek a rendszeres, aktív testmozgásra is. Cukrot, feldolgozott élelmiszert csak mérsékelten fogyasztanak, és az egyes ételek kiválasztásánál fontos kritérium, hogy azok mindig frissek legyenek.
A francia diéta elsősorban azért annyira hatékony napjainkban, mert jobban passzol az ülőmunkát végző ember életmódjához. A kisebb adagok, nyugalomban elkötött étkezések, valamint a minőségi ételek hatékonyabb emésztést, de kisebb kalóriabevitelt tesznek lehetővé, ami így elősegíti a fogyást.
Mindezt úgy sikerül elérniük, hogy a francia diéta étrendje egészen szokatlan elemeket is tartalmaz:
Míg a legtöbb fogyókúrás étrend tiltólistájának élén szerepel az alkohol, addig a francia diétának szerves része az étkezés közben fogyasztott vörösbor, persze betartva a mértékeket. Ez mérsékli a vércukorszint kiugrását, javítja az emésztést és elősegíti a polifenolok felszívódását. Utóbbiak olyan növényi antioxidánsok, amik semlegesítik a sejtkárosító szabadgyököket.
Noha a hal az egyik legegészségesebb étel, a francia diéta mégis nélkülözi, helyette minőségi húsokat, belsőségeket tartalmaz, amiből kiemelkedik a máj. Ez a belsőség bőséges vas- és B-vitamin-tartalommal bír, mely a kognitív működésre is pozitív hatással van.
A francia konyhakultúrában lévő francia sajtok és joghurt tele van D-vitaminnal és kalciummal, ami hozzájárul a csontok egészségéhez, de a vastagbélrák kockázatát is csökkenti.
Évtizedekig megdönthetetlennek tűnt a mediterrán diéta hatékonysága, azonban ha figyelembe vesszük, hogy a világ országai közül Franciaország a 143. az elhízottsági listán, míg Görögország a 43., máris átértékelődik a két étrend. Az igazság az, hogy a mediterrán diéta sokat mozgó, esetleg fizikai munkát végző emberek esetén az igazán hatékony.
Talán itt az ideje a francia diétára is figyelmet áldozni a modern embernek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.