Bódi Margó: Gárdonyi pecsenye
![](https://cdn.life.hu/2024/01/T9LYbKwkaBkovqbte8pCn4XFimmmzAZTHue8ai7DeoY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ1YjQ3NjY4MWZjMDQ2MmZhMWE1NzYxYzIyNDhiNDAy.jpg)
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell
- 5 db szép, tölteni való paprika
- 1 csomag friss kapor
- 3 dl főzőtejszín (10%-os)
- 6 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- húsleveskocka
- só
Elkészítés:
A felszeletelt, kiklopfolt pulykamelleket elősütjük. Zsírjában a kockára vágott paprikát megfonnyasztjuk, kevés liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, és a finomra vágott kaporral megszórva kiforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés húsalaplét adhatunk hozzá. A ragut a megsült húsokra öntve tálaljuk.
Könnyű piskótatekercs
Hozzávalók 4 személyre:
• 14 dkg liszt
• 10 dkg glukonon vagy fruktóz
• 6 tojás
• 5 g sütőpor
• 1 citrom reszelt héja
• 15 dkg diétás dzsem vagy lekvár
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojások sárgáját is. Óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belereszeljük a citromhéjat is.
Sütőpapírral kibélelt, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
A megsült piskótalapot forrón, nedves konyharuhára borítjuk, lekvárral megkenjük, és azonnal, még melegen felcsavarjuk (így nem fog a piskóta eltörni). Miután teljesen kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.