Zöldség timbale |
Hozzávalók: |
- 2-3 darab cukkini, vékonyra szelve
- 2 darab padlizsán, vékonyra szelve
- 2-3 paradicsom, vékonyra szelve
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 3 evőkanál reszelt ementáli sajt
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés: |
Az Origo Borbár ajánlata: Simonsig Sauvignon Blanc Semillon 2007 |
A padlizsán, a cukkini és egyébként a zöldségek javarésze - talán a cékla az egyetlen kivétel - egyértelműen fehér bort kíván. Ezúttal is egy fehérre esett a választásunk, méghozzá a grillezett étel mellé kerestünk egy olyan társítást, melyben felsejlik a kakukkfű, harmonizál a sajt krémességével és a pirított zöldségek édességével. Ugyanakkor száraz bor lesz a választás, talán egy enyhe játékos édességgel benne. A dél-afrikai Simonsig pincészet sauvignon blanc és semillon házasításából készült itala ízében trópusi gyümölcsöket és élénk savakat ígér, vágott füvet, melyet gyenge ásványosság kisér és egy enyhe borsosság a lecsengésében. Komplex, hosszú utóíze és kora ellenére még mindig friss savai behízelgőek, és ehhez az ételhez is nagyon jól passzolnak.
Makifood főzőiskola
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.