Mézeskalácsból müzli
Hozzávalók 2 személyre:
- mézeskalács
- 4 dl vaníliás joghurt
- mazsola
- fahéjas müzli
- méz
Tördeld össze a karácsonyról megmaradt mézeskalácsot kis darabokra, és tedd a müzlis tálakba, majd önts rá 2-2 dl vaníliás joghurtot és egy-két teáskanálnyi mézet. Keverd össze, hogy a méz felolvadjon, a mézeskalács pedig egy kicsit megpuhuljon. Szórd a tetejére a müzlit és a mazsolát, és már tálalhatod is a laktató, egészséges, ünnepi reggelit.
Pulykasültből zöldséges rizses hús
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 zacskó gyors rizs
- 1 vöröshagyma
- maradék pulykasült
- 40 dkg mirelit vegyes zöldség - borsó, répa, kukorica, paprika
- olaj
- só
- bors
Tedd fel forrni a vizet egy nagy csipet sóval, majd ha felforrt, rakd bele a gyors rizst, és a csomagoláson megadott idő alatt főzd puhára. A felkockázott hagymát párold üvegesre egy evőkanálnyi olajon, majd dobd rá a vegyes zöldséget. Ha a zöldség már puha, add hozzá a kockákra vágott sült pulykát. Keverd meg, sózd, borsozd, és süsd össze egy kicsit a húst a zöldségekkel. Ha a rizs megfőtt, szűrd le, és add a húshoz. Néhány perc párolás után tálalhatod is, savanyúsággal kínálva igazán laktató ebéd.
Bejgliből guba
Hozzávalók:
- maradék diós vagy mákos bejgli
- 1 l tej
- 1 vaníliás cukor
- 1 evőkanál margarin
- darált dió vagy mák ízlés szerint
Szeleteld fel a maradék, szikkadt mákos vagy diós bejglit. A tejet kis lángon, gyakran megkeverve forrald fel a vaníliás cukorral, majd hagyd egy kicsit kihűlni. Egy tepsit kenj ki margarinnal, majd fektess bele egy réteg bejglit, szórd meg darált dióval vagy mákkal - dióval a diósat, mákkal a mákosat -, és locsold meg óvatosan a vaníliás tejjel. Addig rétegezd a bejglit, szórd és locsold, amíg el nem fogy. Told a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd néhány percig, majd melegen tálald.
Turbózd fel a majonézes krumplisalátát!
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 adag majonézes burgonyasaláta
- 2 főtt tojás
- 1 konzerv kukorica
- majonéz
- snidling
A maradék majonézes krumplisalátába karikázd vagy kockázd bele a keményre főtt tojásokat, öntsd hozzá a lecsepegtetett kukoricát, ha szükséges, önts rá egy kis majonézt, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára. Ha összeértek az ízek a salátában, tálald két kistányérba, és szórd meg frissen metélt snidlinggel. Ebédre vagy vacsorára, önmagában, pirítóssal vagy köretként is mennyei.
Rántott halból fishburger
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 hamburgerzsemle
- 2 szelet rántott hal vagy 4 halrudacska
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- saláta
- sajt
- ketchup
- majonéz
- mustár
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, helyezz bele egy-egy salátalevelet, majd helyezd rá az átsütött rántott halszeleteket. Ha halrudacskából készíted a szendvicset, két-két darabot számíts fishburgerenként. A halra szeletelj sajtot, hagymát és paradicsomot, végül ízesítsd ízlés szerint mustárral, majonézzel és ketchuppal. Hasábburgonyával és friss salátával laktató vacsorát tálalhatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.