Átalakítunk! 30 kilót fogyott és bombanővé változott Zita! Kattints a galériáért! |
Mikor lehet szükség méregtelenítésre?
Ha fáradt vagy, de aludni nem tudsz, vagy ha nem érzed jól magadat a bőrödben, egy méregtelenítő kúra remek megoldás lehet a problémáidra. Ha akár csak egyetlen napra is felhagysz a "káros szenvedélyeiddel", már rengeteget teszel az egészségedért.
A méregtelenítést jól meg kell tervezned, ha az ösztöneidre vagy a gyomrodra hallgatsz, könnyen elcsábulhatsz. Ezért készíts pontos plánumot, étrendet, bevásárló listát már előző nap. Ne feledkezz meg a méregtelenítőnapi sportról sem, a mozgás, a szauna és egy kényeztető masszázs felgyorsítja a makacs mérgek távozását a szervezetedből.
Az evés és a mozgás mellett koncentrálj a folyadékfogyasztásra is. 2-3 liter vizet tanácsos fogyasztani méregtelenítés alatt egy nap, de a változatosság kedvéért beiktathatsz egy-egy pohár zöldteát, vagy detoxikáló gyógyteát, természetesen frissen facsart citrommal, cukor nélkül!
Bevásárló lista
Vedd: Friss, idény- vagy biogyümölcs és -zöldség, olajos magvak, zöld tea, olívaolaj
Ne vedd: Hús, tejtermékek, gabonából készült élelmiszerek, fekete tea, kávé, alkohol
A reggelt indítsd egy pohár langyos vízzel, amibe belecsavarsz egy egész citromot, ettől turbógyorsasággal felpörög majd az anyagcseréd.
Receptek
Reggelire: smoothie piros gyümölcsökből
Hozzávalók:
- 1 kiwi
- 300 g vegyes piros gyümölcs (málna, eper, meggy, cseresznye, ribizli)
- 150 ml szója- vagy rizstej
Hámozd meg a kiwit, mosd meg a piros gyümölcsöket, amelyiket kell, tisztítsd meg vagy magozd ki. A gyümölcsöket dobd bele a mixerbe, majd turmixold addig, amíg teljesen sima pürét nem kapsz, ezután apránként add hozzá a tejet, és már kész is. Jéghidegen az igazi!
Tízóraira: svájci müzliszelet házilag
Hozzávalók:
- 6 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál natúr szójajoghurt
- 3 evőkanál szója- vagy rizstej
- 1 citrom leve
- 6 alma
- 100 g piros ribizli
- 2-3 evőkanál pirított mogyoró és/vagy mandula
Reszeld a megmosott almákat egy nagyobb tálba, majd ehhez keverd a többi hozzávalót. A masszából formázz szeleteket, majd 20-30 percig sütőben alacsony hőfokon szárítsd a müzliszeleteket - vigyázz, sütni nem szabad!
Tipp! Borzasztóan néznek ki, mégis tovább sanyargatják magukat. Kattints a galériáért! |
Ebédre: édesköményleves lime-mal
Hozzávalók:
- 1 édesköményszár
- 1 lime
- 1 cukkíni
- 2 evőkanál olívaolaj
- ánizsmag
- kapor
- só
- bors
Hámozd meg a cukkínit, majd szeleteld fel az édesköménnyel együtt. Tedd a zöldségeket egy serpenyőbe, sózd és fűszerezd ánizzsal, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, ezután öntsd rá az olívaolajat, majd botmixerrel turmixold össze. Közvetlenül tálalás előtt ízesítsd a lime kifacsart levével és egy kevés frissen őrölt borssal.
Vegaspagetti
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű spagetti
- 100 g szójagranulátum
- 100 g sárgarépa
- 1 paprika
- 1/2 kg passzírozott paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- 50 g kapribogyó
- 50 g magozott zöld olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 csomag petrezselyem
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- fahéj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Áztasd a szójagranulátumot 300 ml vízben. A hagymát és a répát hámozd meg és vágd apró kockákra, a paprika magházát vágd ki, és darabold fel, vágd félbe az olajbogyókat, metéld fel a petrezselymet. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd párold meg 2-3 perc alatt a hagymát és a répát. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, a kapribogyót, az olajbogyót, az egész fokhagymagerezdeket, a paprikát, a porpaprikát, a fahéjat, a petrezselymet, az oregánót és a paradicsomlevet, majd alaposan keverd össze. Ha már felforrt, keverd bele a szóját, sózd, borsozd, majd kis lángon főzd 30 percig gyakori kevergetés mellett. A főtt spagettire halmozd a paradicsomszószt, és forrón tálald.
Uzsonnára: borsos eper-mangósaláta
Hozzávalók:
- 1 mangó
- 200 g eper
- 1 narancs
- 1 rúd fahéj
- őrölt bors
Préseld ki a narancs levét, majd a fahéjrúddal forrald fel, ezután fedd le, és hagyd kihűlni. Eközben tisztítsd meg és vágd fel az epret, kockázd fel a mangót, majd a feldarabolt gyümölcsöket tedd a narancsszirupba, és hagyd benne "pácolódni" úgy fél órát. Utána szűrd le az epret és a mangót, majd egy csipetnyi őrölt borssal meghintve tálald.
Vacsorára: nizzai gombasaláta
Hozzávalók:
- 400 g friss champignon gomba
- 2-3 olajban eltett szárított paradicsom
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- 2 friss provence-i fűszerkeverék
- olívaolaj
- 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- friss, vegyes saláta
- bors
Hámozd meg a gombát, és vágd vékony szeletekre, nyomd ki a fokhagymát, majd egy serpenyőben egy leheletnyi olívaolajon pirítsd össze ezeket. Darabold fel az olajos aszalt paradicsomot, és azt is add hozzá, ezután fűszerezd petrezselyemmel, provence-i fűszerkeverékkel, borssal és porpaprikával. Alacsony fokozaton párold addig, amíg minden nedvesség elpárolog róla. Hagyd kihűlni, majd facsard rá a citrom levét, végül friss salátaágyra tálalva kínáld.
MOZOGJ VELÜNK TE IS! MI IS A SPORTOS ÉLETMÓDRA SZAVAZUNK...
Fogyj velünk és mozogj Janicsák Vecával! Te hány kilótól szeretnél megszabadulni 3 hónap alatt? Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon! |
Tipp! Nézd meg az idei tavasz legtrendibb cipőit! Kattints a galériáért! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.