Ha eddig sokat bajlódtál azzal, hogy kiszáradt a csirkesülted, most megmutatok egy finom páclevet, ami garantálja, hogy néhány perc alatt szép pirosra süljön a pecsenyéd!
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab csirkemellfilé
kevés olaj a sütéshez
saláta a tálaláshoz
a páchoz:
1 evőkanál cukor
1 dl olívaolaj
1 teáskanál fehérborecet
3 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál friss rozmaring
1 teáskanál bors
1 teáskanál só
Elkészítés:
A csirkemellfiléket megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A pác hozzávalóit: a cukrot, az olívaolajat, a fehérborecetet, a Worcestershire szószt, a citromlét, a friss rozmaringot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a csirkemellfiléket, majd legalább 30 percig, vagy akár 5-6 órán át hűtőbe téve pácoljuk. Ezután serpenyőben, kevés olajon, pár perc alatt pirosra sütjük a csirkemellfilék mindkét oldalát. Salátaágyon tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Extra tippünk
Pulykamellet, karajt és szálkamentes halfilét is pácolhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.