Ezt a levest azért szeretjük, mert a hozzávalók - olaj, liszt, sűrített paradicsom - általában van otthon, így pillanatok alatt össze tudjuk szedni, és indulhat a levesfőzés. Most mutatok néhány különlegesebb fogást, amivel a népszerű leves méginkább házi kedvenccé válhat.
Hozzávalók 4 személyre:
1 konzerv paradicsom
4 darab paradicsom
fél liter csirkealaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál barna cukor
1 kis fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű
1 mokkáskanál fekete bors
1 csapott evőkanál só
bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkealaplevet, a paradicsomkonzervet, a felkockázott paradicsomokat, a cukrot, a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon, pár percig folyamatosan kevergetjük, hogy a liszt ne csomósodjon össze, majd kis lángon, fedő alatt, kb. 35 percig főzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd friss bazsalikommal tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Extra tippünk
A forrón tálalt levesbe rakhatunk egy evőkanál hűtőhideg mascarponét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.