Ha egyszerre több embert szeretnél jóllakatni úgy, hogy lelkesen nyalogassák az egytálétel után mind a tíz ujjukat, akkor főzz bolognai tésztát, amely elég könnyű étel ahhoz, hogy a lányok is szeressék, de húsos, ezért a pasik is jóllaknak vele.
Hozzávalók 4 személyre:
250 g spagettitészta
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 szelet húsos szalonna
fél dl száraz fehér bor
1 dl csirkealaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 paradicsomkonzerv
120 g paradicsomszósz
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
1 darab sárgarépa
1 darab zeller
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál oregánó
1 mokkáskanál bors
2 mokkáskanál só a szósz ízesítéséhez
2 dkg só a tészta főzővizébe
reszelt sajt, ízlés szerinti fajta és mennyiség
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a kockákra vágott húsos szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a darált marha- és sertéshúst, majd hozzáadjuk a szalonnás, hagymás keveréket, a paradicsomszószt, a paradicsomkonzervet, a felszeletelt répát, zellert, gombát, a bort, a csirkealaplevet, a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a borsot. Fedő alatt, kis lángon, néha megkevergetve 1 órán át főzzük. A bolognai szószt a tésztára kanalazzuk, és még melegen, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 75 perc
Extra tippünk: A tésztát olajos, sós vízben főzzük ki!
|
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.