Ahhoz, hogy jó bejglit süss, nem feltétlenül kell mesterszakácsnak lenned, de mivel kényes édességről van szó, nem árt tudni néhány trükköt az elkészítéséről. A fél kiló lisztből, feleennyi zsiradékból, 2 dkg élesztőből, 2 dl tejből 5 dkg porcukorból, két tojás sárgájából, reszelt citromhéjból készült kelt tésztát a hagyományos módon készítheted, bár sokan esküsznek rá, hogy jobb lesz, ha kinyújtás előtt hűtőben pihenteted. A töltelék elkészítésénél vizet kell forralnod cukorral vagy mézzel, ebbe mehet mazsola, citrom- és narancshéj, majd a dió vagy a mák, de gazdagíthatod egy-két reszelt almával is. A rettegett repedést pedig úgy kerülheted el, ha a töltelék és a tészta aránya ötven-ötven marad, tehát nem zsúfolod meg a tésztát. A feltekert sütemény tetejére egész, felvert tojást kenj – akár több rétegben, megvárva a száradást - és ne felejtsd el megszurkálni villával a tetejét: így szép aranybarna lesz, és nem robban szét. Az előmelegített sütő is fontos, ahogy a hőfok is: 200 fokon érdemes sütnöd 25-30 percig, a bejglirudakat egymástól megfelelő távolságra helyezve. A tölteléket pedig természetesen variálhatod kedved szerint: készíthetsz marcipános, meggyes, kókuszos vagy csokis bejglit is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.