a nap cikke marhahús tojás sztárszerző tatárbifsztek darált hús mustár bors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. 

Tatárbifszteket készíteni nem könnyű feladat, mert nagyon sok múlik az arányokon. Most a tökéletes elkészítés titkait leshetjük el Lázártól.

Forrás: Lázás Chef

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg marhacomb
2 darab tojás megfőtt fehérjéje
5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
2 darab apróra vágott csemegeuborka
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál durvára tört feketebors
1 teáskanál só

A tálaláshoz:

1 darab friss, felszeletelt bagett
1 gerezd fokhagyma
szeletelt csilipaprika a díszítéshez

Elkészítés:

Ha van otthon darálónk vagy gyorsvágónk, akkor érdemes a húst egészben megvásárolni. A hús külső részét vékonyan bedörzsöljük mustárral és durvára tört feketeborssal. Ezután kiolajozott zsírpapírba tekerjük, a papír két végét lezárjuk, majd a "csomagot" egy napra hűtőbe tesszük. Az érlelés után (és a papír eltávolítását követően) átdaráljuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Az érleléssel, pácolással finomabb ízt és krémesebb húst fogunk kapni, de amennyiben nincs egy napunk az előkészületekre, vagy nincs otthon darálónk, akkor darált marhahússal is dolgozhatunk. Miután összeállt a hús, hűtőbe tesszük, és még legalább 20 percet érleljük. Tálaláskor meleg, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve, szeletelt csilipaprikával díszítve tálaljuk. A meleg pirítós azért fontos, mert a húskrémben található vaj a meleg hatására megolvad, és ez tovább emeli az étel ízét.

Elkészítési idő: 30 perc (+1 nap érlelés)

Extra tippünk:

Az apróra vágott tojásfehérjét és a szintén apró kockákra vágott csemegeuborkát azért javaslom hozzákeverni a darált húshoz, mert akkor nem kell külön a megkent falatkák tetejére vagy külön a falatkák mellé díszítésként elhelyezni, így fogyasztani is könnyebb, és finomabb is lesz a húskrémünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.