Ehhez a komoly marhahúshoz finom ellensúlyként aszalt gyümölccsel dúsított rizst ajánlunk, hiszen a hús és a gyümölcs páratlan ízharmóniát alkot - próbáld ki te is!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhacomb
15 dkg füstölt szalonna
2,5 víz vagy vörösbor
1 teáskanál durvára tört fekete bors
2 teáskanál só
A körethez:
rizs
aszalt gyümölcsök
olajos magvak
Elkészítés:
A füstölt szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd rövid időre a fagyasztóba tesszük. Közben a marhacombot bedörzsöljük sóval és durvára tört fekete borssal. Megtűzdeljük a marhacombot úgy, hogy a húsba vékony pengéjű, éles kiskéssel 45 fokos szögben mélyedéseket szúrunk, amelyek hossza pont akkora, mint a kés pengéje. A beszúrás után a kést magunk felé húzzuk, és a lyukba helyezzük a hűtőből kivett, fagyott szalonnacsíkokat. Ezt legalább 8-10-szer megismételjük a hús teljes felületén. A combot magas peremű sütőedénybe tesszük, és 160 fokon, 60 percig sütjük. Ezután aláöntünk 2,5 dl vizet vagy vörösbort, majd lefedjük alufóliával, és további 45 percig sütjük. Lefóliázva hagyjuk kihűlni. A kihűlt húst egyenletes szeletekre vágjuk, majd újból felmelegítve, forrón tálaljuk. Köretként főtt rizst kínálunk mellé: amikor a rizsünk már megpuhult, levesszük a tűzről, és apróra vágott aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat keverünk hozzá. Így hagyjuk állni még legalább 10-15 percig, majd a felszeletelt hússal együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 120 perc
Extra tippünk:
A megsült és vékony szeletekre vágott marhahúst hidegen saláták, szendvicsek készítéséhez is használhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.