Alacsony zsírtartalmú palacsinta, szuper reggeli, energiát ad, nem nehezíti el a gyomrot. Áfonyaszósszal, vagy juharsziruppal kitűnő.
Hozzávalók:
5 dkg tönkölyliszt
7 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 ek nádcukor
1 ek kókuszolaj
1 közepes savanyú alma reszelve
1 tk őrölt fahéj
2- 2,5 dl zabtej, vagy szójatej
Elkészítés:
1. A szárazanyagokat elkeverjük egy tálban, majd az olvadt kókuszolajat és a tejet egy másikban. Lassan kevergetve a nedves anyagokat elkeverjük a szárazakkal.
2. Az almát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn belereszeljük a palacsintamasszába.
3. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, majd megkenjük vékonyan kókuszolajjal. Fél merőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és kissé szétlapítjuk a kanál segítségével. Pár perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára sülnek.
Juhar-, vagy házi készítésű karamellszósszal csodálatos.
Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: üvegtál, teflonserpenyő, reszelő, fakanál, szedőkanál, olajecset a kenéshez
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.