Ezzel a levessel igazán nagyot villanthatsz, hiszen különleges íze és hangzása mindenkit garantáltan elvarázsol! És ami a legjobb benne, ha van egy kis maradék húslevesed és sült csirkéd, azt is hasznosíthatod ennél a receptnél.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg cheddar sajt
1,5 l csirke- vagy marhaalaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál Worcestershire szósz
25 g jalapeno paprika (üveges változatban, szeletelve is kapható)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsomkonzerv
1 kiskanál kömény
1 kiskanál chilipor
1 darab avokádó
1 kiskanál só
tortillacsipsz a tálaláshoz
Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a köményt, a chilit, a jalapeno paprikát, a Worcestershire szószt és a sót. Felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt 1 órán át gyöngyöztetjük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feldarabolt avokádót és a kisebb darabokra vágott sajtot (le is szeletelhetjük, de a forró levesben a nagyobb sajtdarabok is hamar elolvadnak). Forrón, a tortillacsipsszel tálaljuk.
Extra tippünk
Ha van otthon egy kis sült csirke maradék, annak húsát is hozzáadhatjuk a leveshez. A csirke darabokat az 1 órás főzési idő után adjuk a leveshez, és még 5 percig főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.