Egyszerű elkészíteni és nagyon finom: ezt a morzsasütit a vanília és a fenyőmag teszi különlegessé.
Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya
2 tojás
2 dl tej
20 dkg vaj
vaj a sütőtál kikenéséhez
10 dkg barnacukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 mokkáskanál fahéj
2 mokkáskanál só
a morzsához:
8 dkg vaj
6 dkg liszt
20 dkg barnacukor
20 dkg fenyőmag
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. 220 fokon, körülbelül 15 perc alatt megsütjük, ezután összetörjük, majd elkeverjük a tejjel, a vajjal, a tojásokkal, a barnacukorral, a vanília kikapart magjával, a fahéjjal és a sóval. Az alaposan elkevert masszát egy kivajazott, mélyebb sütőtálba helyezzük. A morzsa hozzávalóit, a vajat, a lisztet, a barnacukrot és a fenyőmagot összekeverjük – a morzsa állagának nem kell homogénnek lennie –, majd rámorzsoljuk az édesburgonya-masszára. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig sütjük.
Extra tippünk:
Fenyőmag helyett adhatunk hozzá diót és/vagy mandulát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.