Te is elgondolkodtál már azon, hogy miért csak másoknak sikerül igazán ropogósra a csirkecomb anélkül, hogy kiszáradna? Ez a recept feltárja a szakmai titkokat és fogásokat!
Hozzávalók 4 személyre:
12 darab csirke alsócomb
15 dkg vaj
50 dkg liszt
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál rizsecet
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 késhegynyi Cayenne-bors
1 evőkanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1,5 liter olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A fűszeres páclé elkészítéséhez egy kisebb lábasban, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, a rizsecetet vagy sima 10%-os ecetet és a Cayenne-borsot. Pár mozdulattal simára keverjük, majd zárható tetejű, nagyobb méretű (hogy a kisült combok kényelmesen elférjenek benne) műanyag edénybe öntjük – ebben fogjuk majd összerázni. A rázás lényege, hogy az ízes mártást minden oldaláról magába tudja szívni a frissen kisütött csirkecomb. A combokat sózzuk, meghempergetjük finomlisztben, majd forró, bő olajban ropogósra sütjük. Miután megsültek kivesszük, lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, és belehelyezzük a zárható keverőtálba. Összerázzuk a mártással, majd forrón, BBQ szósszal kínáljuk.
Extra tippünk:
Nagyon könnyen elkészíthető, ropogós fogás. Lényege, hogy a ropogósra sütött combokat melegen fűszeres páclében forgatjuk meg, amitől a csirkecombok bundája igazán különleges, pikáns ízű lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.