Ha ma inkább kimozdulnál, akkor érdemes egy könnyű, gyorsan elkészíthető rizottóval jóllakatni a családodat!
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg főtt sonka
4 darab főtt tojás
40 dkg rizs
1 dl tejszín
3 evőkanál olívaolaj
6 dl víz
15 dkg zöldborsó
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kisebb cikk zeller
2 gerezd fokhagyma
1 csomag snidling
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
Az apróra vágott fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a nyers rizst, valamint a kockákra vágott zöldségeket: a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Közben a főtt sonkát apró kockákra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk. Az ételt külön nem sózzuk, a sonkából kioldódó sóval ízesítjük. Amikor a rizs már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és az apróra vágott snidlinget, majd addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Extra tippünk:
Tálaláskor sajt helyett reszelt, főtt tojással szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.