Nyilván sokat hallottatok már ti is arról, hogy a szürkemarha húsa igazi különlegesség. Itt az ideje, hogy elkészítsük és meg is kóstoljuk!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg szürkemarhanyak vagy -lábszár
10 dkg füstölt szalonna
2 dl száraz fehérbor
10 dkg tarhonya
2,5 dl víz a tarhonyának
2 nagy fej vöröshagyma
4 fej zúzott fokhagyma
1 darab babérlevél
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál majoránna
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só
Elkészítési idő: 80 perc
Elkészítés:
Nagyobb lábasban az apróra vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, majd megfuttatjuk rajta a vékony cikkekre vágott vöröshagymát, és kevés vízzel felöntve, rövid ideig, fedő alatt pároljuk. A szürkemarha húsát nagyobb kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Miután a hagyma ismét a zsírjára pirult, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és rövid pirítás után felöntjük száraz fehérborral. Megszórjuk fűszerpaprikával, és fedő alatt, kis lángon, 50 percig pároljuk.
Közben a tarhonyát egy serpenyőben szárazon picit megpirítjuk, majd ha letelt az 50 perc, a megpárolt húshoz adjuk. Alaposan átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fedő alatt, kis lángon még 15 percig főzzük. Ezután alaposan átkeverjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk.
Extra tipp:
Ez a fogás vörösborral és gombával is elkészíthető. A legjobb, ha laskagombát használunk, amelyet tisztítás és darabolás után a tarhonyával együtt adjuk a húshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.