Ez lesz a focivébé slágere a sörhöz: csípős, fűszeres kolbászkák

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei focivébé kolbász sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennél finomabb étellel nem is kényeztethetnéd el a párodat, miközben ő a meccset nézi.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg fűszeres kolbász
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál chilipaprikaszósz
1 mokkáskanál törött bors
4 szelet friss kenyér

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A kolbászokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felforrósított serpenyőben, olaj nélkül, gyakran megkeverve, szép pirosra sütjük. Közben kisebb darabokra vágjuk az újhagymát, összezúzzuk a fokhagymát, majd a piruló kolbászokhoz adjuk. Meglocsoljuk chilipaprikaszósszal, és megszórjuk törött borssal. Végül a friss kenyérkockákat is hozzáadjuk, hogy felszívják a finom pecsenyelét. Forrón tálaljuk.

Extra tipp:

Még finomabb lesz, ha a friss kenyeret kockákra vágjuk, majd sütőben hirtelen megpirítjuk, és így adjuk a szafthoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.