Lázár Chef receptjei marhahús koriander tészta sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre

a korianderes marhacsíkokhoz:

60 dkg marhanyak
8 darab tortillalap
2 dl vörösbor
1 dl napraforgóolaj
1 evőkanál mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál vágott korianderlevél
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

a tejfölös mártáshoz:

1 mokkáskanál szardellapaszta
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 120 perc + pácolás

Elkészítés:

A marhanyakat hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, bedörzsöljük sóval, mustárral, zúzott fokhagymával, és megborsozzuk. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a bort, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Az idő leteltével kivesszük a húst a sütőből, és még langyosan műanyag fóliába csomagoljuk. Lehűtjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. A pecsenyelevet félretesszük a grillezéshez. A 6 óra leteltével, vagy másnap üzemeljük be a grillsütőnket és az előkészített húst fólia nélkül, lecsöpögtetve tegyük a felhevített grillrácsra. Mind a két oldalát szép pirosra sütjük úgy, hogy közben a visszamaradt pecsenyelével kenegetjük. Ezután a húst keresztben vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott korianderlevéllel és 4 evőkanál napraforgóolajjal. A maradék napraforgóolajjal elkeverjük a másik gerezd zúzott fokhagymát, és megkenjük a tortillalapokat. Ezeket megtöltjük a húscsíkokkal, majd felgöngyöljük, és a grill fölött megmelegítjük a tésztát a hússal együtt. A tejfölös mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a szardellapasztát, a mustárt és az olívaolajat, majd hűtőben érleljük. A tortillába tekert korianderes marhacsíkokat a lehűtött tejfölös mártásba mártogatva fogyasszuk.

Extra tipp:

Ha a tortillatésztát szorosan tekerjük fel a húsos töltelékekkel és keresztben, ujjnyi vastag karikákat vágunk belőle, akkor falatkákként is kínálhatjuk a vendégeinknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.