Ennél finomabb desszertet álmodni sem lehetne, készítsd el mielőbb a párodnak, és figyeld a folytatást!
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab nagyobb őszibarack
8 darab csokoládés marcipángolyó
a narancssziruphoz:
2 evőkanál kristálycukor
2 dl friss narancslé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A barackokat félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magokat. Üzembe helyezzük a grillsütőnket, majd a barackokat a felhevített grillrácson – a mag felőli részeken – meggrillezzük. Közben elkészítjük a narancsszirupot: felhevített serpenyőben elkaramellizáljuk a kristálycukrot, majd amikor már barna, de még nem égett le, felöntjük a narancslével. Hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Addig forraljuk, amíg sűrű szirupot kapunk. Amikor már szép csíkosak a barackok, megfordítjuk, megkenjük a narancssziruppal és mindegyik közepébe egy csokoládés marcipángolyót nyomunk. Addig grillezzük, amíg a csokoládé és a marcipán egy kicsit megolvad. Forrón tálaljuk.
Extra tipp:
Barack helyett használhatunk érett körtét is, a desszertünk mellé hideg vaníliafagylaltot is kínálhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.