Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
0,5 l tej
1 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj vagy libazsír
1 nagy marék felaprított metélőhagyma
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 darab fehérrépa
2 darab sárgarépa
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk vajon. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a metélőhagymát, majd felöntjük 0,5 dl vízzel. Miután visszapirult hozzáadjuk a lisztet, lehúzzuk az edényt a lángról, hozzáadjuk az étolajat, és elkeverjük. Ezután visszatoljuk a lángra, és elpirítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, a karikákra vágott répát, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Extra tipp
Pikáns ízű lesz a levesünk, ha 1 evőkanál kristálycukrot, 2 evőkanál ecetet és fél citrom levét is hozzáadunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.