Imádnivaló idényleves - használd ki, hogy most lehet olcsón friss karfiolt kapni!

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei karfiolleves sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
0,5 l tej
1 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj vagy libazsír
1 nagy marék felaprított metélőhagyma
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 darab fehérrépa
2 darab sárgarépa
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk vajon. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a metélőhagymát, majd felöntjük 0,5 dl vízzel. Miután visszapirult hozzáadjuk a lisztet, lehúzzuk az edényt a lángról, hozzáadjuk az étolajat, és elkeverjük. Ezután visszatoljuk a lángra, és elpirítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, a karikákra vágott répát, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Extra tipp

Pikáns ízű lesz a levesünk, ha 1 evőkanál kristálycukrot, 2 evőkanál ecetet és fél citrom levét is hozzáadunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.