Érdemes kihasználni a szép napsütötte nyári délutánokat: süssünk grillen!
Hozzávalók 4 személyre:
a fehérpecsenyéhez:
30 dkg fehérpecsenye
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrű paradicsomszósz
1 teáskanál barnacukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só
a joghurtos dresszinghez:
2 dl joghurt
1 evőkanál snidling
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál majonéz
1 csokor vágott petrezselyem
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál só
a körethez:
saláta
paradicsom
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A fehérpecsenyét kis időre mélyhűtőbe tesszük - annyi időre, hogy kívülről kemény legyen, de belül még ne fagyjon meg teljesen. Erre azért van szükség, hogy szép vékony szeleteket tudjunk vágni belőle. Miután kivettük a fagyasztóból, a pecsenyéből vékony pengéjű, éles késsel minél vékonyabb szeleteket vágunk, majd a keverőtálba helyezzük. Ráöntjük az olívaolajat, a paradicsomszószt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a barnacukrot, összekeverjük, majd felhúzzuk 2 darab fapálcára. A felhevített grillrácson addig sütjük a húst, amíg a felülete szép piros lesz, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük - közben paradicsomszósszal kenegetjük. Salátával, zöldségekkel tálaljuk, amelyet leöntünk joghurtos öntettel. Ennek elkészítése nagyon egyszerű, hiszen az öntet alapanyagait csak alaposan össze kell kevernünk, majd jól le kell hűtenünk.
Extra tipp:
Ha nincs időnk mélyhűtőbe rakni a húst, akkor vágjunk ujjnyi vastag szeleteket, majd két műanyag fólia közé téve klopfoljuk vékonyra a húst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.