Két finom krémet és a hozzávaló lepény elkészítését mutatom ma meg.
Avokádókrém 4 személyre:
2 darab nagyobb, érett avokádó
10 dkg apróra vágott koktélparadicsom
1 darab aprított chili paprika
1 csomag apróra vágott koriander
fél lime leve
só, törött bors
Az avokádót megpucoljuk, felaprítjuk, és egy villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a többi, előkészített hozzávalót: a koktélparadicsomot, a chili paprikát, a koriandert, és a lime levét, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Ezt a krémet azzal szoktak elrontani, hogy fokhagymát is tesznek bele, attól ugyanis keserű lesz!
Babpüré 4 személyre:
1 doboz vörös bab konzerv
fél fej felaprított lilahagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kiskanál olívaolaj
só, törött bors
A vörös babot, a felaprított fokhagymát, lilahagymát és olívaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd leturmixoljuk.
Lepény a kencékhez:
400 g finom liszt
100 g búzadara
3 dl langyos víz
1 zacskó porélesztő (500 g liszthez)
1 púpozott kiskanál cukor
1 púpozott kiskanál só
A lisztet, a búzadarát és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, végül hozzáöntjük a langyos vízet, és jól elverjük. 15-20 percig meleg helyen pihentetjük. Ezután kis gombócokat formázunk belőle, és kinyújtjuk. Tepsire vagy pizza sütő lapra helyezve, a sütő legmagasabb hőfokán kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.
Extra tipp
Egy mexikói buliból kihagyhatatlan még a tejföl és a kukorica. A lepényeket tetszés szerint megkenhetjük a fentiek közül bármivel, külön - külön, de akár egyszerre is. Rakhatunk még bele friss salátát, friss zöldségeket, sajtot. A lepényeket szorosan felcsavarjuk, és már kész is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.