Roston sült csirkemell grillezett gyümölccsel - imádnivaló fogás édesszájúaknak!

Forrás: Lázár Chef -
grillezés Lázár Chef receptjei sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé
50 dkg friss idénygyümölcs (őszi- vagy sárgabarack, körte, alma)
1 citrom vagy lime leve
2 dl almalé
10 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál só

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 30 perc

A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a sóval, őrölt fahéjjal ízesített csirkemellfiléket, mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Hozzáadjuk a kristálycukrot, elkaramellizáljuk, és felöntjük az alma és a citrom levével. Ezután beletesszük a szeletelt gyümölcsöket, és 10 percig pároljuk. Miután a gyümölcsök már egy kicsit összeestek, a tetejükre rakjuk az elősütött csirkemelleket. Még 10 percig pároljuk, majd forrón tálaljuk.

Extra tippünk

Az almalé helyett használhatunk félédes fehérbort is, így még pikánsabb lesz a szószunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.