Lázár Chef receptjei halfilé sörtészta sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg halfilé
6 dl étolaj a sütéshez
1 dl tejföl
2 darab citrom
1 csomag vágott kapor
1 teáskanál só

a tésztához:

1,5 dl sör
3 darab tojás
15 dkg liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 darab zsályalevél
2 teáskanál só

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef


Elkészítés:

A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd bő vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, kívülről megsózzuk, majd félretesszük. Ezután egy műanyag keverőtálban összekeverjük a sörtészta hozzávalóit: a lisztet, a tojást, a sört és a sót. A csomómentes elkeveréshez használjunk botmixert. Az apróra vágott zsályalevelet és a zúzott fokhagymát belekeverjük a simára dolgozott tésztába, minden egyes halcsíkot belemártjuk a tésztába, majd körülbelül 180 fokos olajban szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, majd forrón, citrommal és hideg-kapros tejföllel tálaljuk.

Extra tippünk:

Az előkészített halat sózás után érdemes egy napig hűtőben tartani, így még ízesebb lesz kisütve. Arra ügyeljünk csak, hogy mielőtt a tésztába mártanánk, papírral itassuk le a felesleges nedvességet a halcsíkokról, így könnyebben rátapad a "bunda".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.