Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg halfilé
6 dl étolaj a sütéshez
1 dl tejföl
2 darab citrom
1 csomag vágott kapor
1 teáskanál só
a tésztához:
1,5 dl sör
3 darab tojás
15 dkg liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 darab zsályalevél
2 teáskanál só
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd bő vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, kívülről megsózzuk, majd félretesszük. Ezután egy műanyag keverőtálban összekeverjük a sörtészta hozzávalóit: a lisztet, a tojást, a sört és a sót. A csomómentes elkeveréshez használjunk botmixert. Az apróra vágott zsályalevelet és a zúzott fokhagymát belekeverjük a simára dolgozott tésztába, minden egyes halcsíkot belemártjuk a tésztába, majd körülbelül 180 fokos olajban szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, majd forrón, citrommal és hideg-kapros tejföllel tálaljuk.
Extra tippünk:
Az előkészített halat sózás után érdemes egy napig hűtőben tartani, így még ízesebb lesz kisütve. Arra ügyeljünk csak, hogy mielőtt a tésztába mártanánk, papírral itassuk le a felesleges nedvességet a halcsíkokról, így könnyebben rátapad a "bunda".
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.