Miközben sült a piskóta, mindenki elregélte, kinek milyen volt az első. Volt kemény és vastag, száraz és égett, de a legmókásabb a sütőpornélküli laposka. Ti azért kövessétek a receptet, hogy el ne tévedjetek!
Hozzávalók:
Töltelék:
Csoki bevonat:
Piskóta elkészítése:
Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük össze. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot és verjük kemény habbá. Az összekevert sárgáját adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele, Adjuk hozzá a lisztet, dolgozzuk krémes tésztává és terítsük szét a sütőpapírral bélelt tepsiben.
Roberto konyháját már Facebookon is követheted!
Süssük 190 fokon 20 percet villanysütőben, légkeveréses funkción, 175 fokon 20 percet. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le az aljáról a másikat és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni és tölthetjük is!
Az elkészített krém háromnegyed részét osszuk el egyenletesen a kihűlt és kitekert piskótalapon. Tekerjük fel óvatosan, rakjuk tálra és öntsük rá a már langyosra hűlt olvasztott csokit. A maradék krémet habzsákba töltve a gesztenyés rolád tetejére csavart puffokat nyomunk. Ha nem szeretnénk díszíteni a roládot, akkor töltsük az egészet a piskótába.
Töltelék elkészítése:
Hagyjuk kiolvadni a gesztenyepürét, majd törjük össze egy tálban, adjuk hozzá a mascarpone sajtot és a porcukrot. Alaposan keverjük össze és kenhetjük a kihűlt piskótába.
Csokoládé bevonat elkészítése:
Gőz felett olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg fényes nem lesz. Levéve a gőzről hűtsük langyosra és öntsük a roládra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.