Hozzávalók 6 főre:
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk 1 centis kockákra. A hagymát aprítsuk fel szintén kis kockákra, a húst pedig daraboljuk másfél centis kockákra. Hevítsük fel az olajat, pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és az apróra vágott fokhagymát. Magas hőfokon pároljuk a csirkemellet, amíg fehéredni nem kezd, ekkor adjuk hozzá a 2 teáskanál gyömbért és a 2 teáskanál kurkumát.
Keverjük jól össze, és hagyjuk 1-2 percig, hogy a gyömbér íze áthassa, és a kurkuma sárga színe bevonja a csirkemellet. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott a répát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és az egész paradicsomot. Ezt is jól elkeverjük, és hagyjuk 1-2 percig, hogy az ízek és színek jól összeérjenek a fazékban. Természetesen ehhez elengedhetetlen a folyamatos kevergetés és odafigyelés!
Amikor ezzel megvagyunk, és a konyhában már a gyömbér fenséges illata uralkodik, szórjuk meg 1 púpos kanál liszttel. Húzzuk félre a tűzhelyről, és alaposan keverjük meg, majd öntsük fel hideg vízzel. Keverjük fel, tegyük vissza a tűzhelyre, és kezdjük el főzni.
A lisztszórás egy egyszerű sűrítési módszer. A habarást váltja ki, mert tejet nem szeretnénk használni, majd csak a végén tejszínt.
Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel a levest, aminek kevéske hab képződik majd a tetején, ezt folyamatosan távolítsuk el! Forrás után vegyük közepes hőfokra a tűzhelyet, ízesítsük sóval és borssal a levesünket. A zöldségek megpuhulásával elkészültünk, kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és húzzuk félre a levest, majd keverjük bele a tejszínt. Ezzel minden összhangba kerül majd a fazékban, és jöhet a tálalás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.