Hozzávalók 4 főre
Salátaalap
Öntet
Garnéla
Búzacsírás vitamin saláta elkészítése
Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a megmosott rukolával, és rakjuk félre.
Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban, és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamecetes ízt!
Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd amikor felforrósodott, adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat, és reszeljük a tetejére a fokhagymagerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, majd lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.
Tálalás
Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg a mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsírás öntetből halmozzunk minden tányér közepére, és helyezzünk rá egy fél tojást. Garnéla nélkül is tökéletes a recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.