Roberto konyhája: Búzacsírás vitaminsaláta
![](https://cdn.life.hu/2023/12/8L0kGcvd2LP-bnz2CCUxeQEYgJoFHDwwU1oYq4_Tp_4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg1YTc0NTBhYWNjMjQ0N2FhODI4MTM5YzI0M2Q3OTc1.jpg)
Hozzávalók 4 főre
Salátaalap
Öntet
Garnéla
Búzacsírás vitamin saláta elkészítése
Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a megmosott rukolával, és rakjuk félre.
Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban, és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamecetes ízt!
Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd amikor felforrósodott, adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat, és reszeljük a tetejére a fokhagymagerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, majd lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.
Tálalás
Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg a mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsírás öntetből halmozzunk minden tányér közepére, és helyezzünk rá egy fél tojást. Garnéla nélkül is tökéletes a recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.