Roberto konyhája: Epres túrótorta

Forrás: Roberto konyhája -
túrótorta Roberto konyhája eper recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi cukormentes csoda, ami egyszerre szemet gyönyörködtető és hűsítően finom. Marci barátom azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb sütim, három szeletet meg is evett szinte egymás után. Készítsétek el ti is, hogy bűntudat nélkül nasizhassatok!

Hozzávalók:

  • 250 g kókuszreszelék
  • 200 g magozott aszalt szilva
  • 50 g hántolatlan mandula

A töltelék hozzávalói:

  • 500 g tehéntúró
  • 250 g mascarpone
  • 300 g eper
  • 50 g nyírfacukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
Forrás: Roberto konyhája

A bevonáshoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Rakjuk egy aprító robotgép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt szilvát és a mandulát. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-szilvás masszát töltsük egy 24 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tortaformába. Majd terítsük szét a tenyerünkkel, és alaposan nyomkodjuk a forma aljába.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Tisztítsuk le az aprítógépet, tegyük bele a túrót, a mascarponét, a vaníliakivonatot, a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját és levét. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formában lévő alapunkra és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben.

Forrás: Roberto konyhája

Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét az étolajjal együtt. Levéve a gőzről, öntsük a formában lévő tortánk tetejére, és díszítsük az eperrel, tetszés szerint. Hűtsük hűtőben 1 órát, és máris tálalhatjuk. Ha nem szeretnél olvasztott csokoládét a torta tetejére, simán rá is reszelheted, úgy is nagyon finom lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.