Hozzávalók
A paneerhoz:
A mártáshoz:
A tejet rakd fel főni. Amikor már nekiállna forrni, vedd le a tűzről. Kevergetés mellett nagyjából négy adagban add hozzá egy citrom levét. Ez kicsapja a tejsavót. Ha két percen belül ez nem történik meg, tegyél hozzá még citromlevet. Amikor már látványosan különválik a tejsavó, akkor bélelj ki egy szűrőt tiszta konyharuhával, és szűrd át rajta a tejet. Engedj egy kis vizet a konyharuhában maradt sajtra, hogy véletlenül se maradjon citromos az íze. Ezt követően fogd meg a konyharuha négy sarkát, és alaposan csavard ki a maradék folyadékot is a sajtból. Ezután érdemes még egy lapos szűrő fenekén pihentetni fél óráig úgy, hogy ráteszel egy edényt. Így tényleg minden kicsöpög belőle és ezzel el is készül a házi sajt. Ezt később kockákra vágva, kissé lepirítva bele is teheted a paradicsomos mártásba.
Néhány evőkanál vajon pirítsd üvegesre a hagymát. Ezután mehet bele a kétféle paradicsom és a tikka paszta is, amit nagyobb üzletekben ma már lehet kapni. A különlegességek polcán keresd. Ez adja meg az igazán indiai ízt az ételnek. Ha nem találsz, akkor a fűszerekkel kell gazdagítanod az ételt: egy kevés curry, kömény, kurkuma és koriander is mehet bele. A kesudiót közben zúzd szinte porrá, majd ez is mehet a rotyogó paradicsommártásba. Amikor összeértek az ízek, dobd hozzá a lepirított sajtot, forgasd át benne, és már kész is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.