Hozzávalók:
A hidegen főzött kávéról
Néhány évvel ezelőtt lett elképesztően divatos nyári ital a külföldi kávézókban a cold brew néven emlegetett specialitás, amit azóta itthon is meg lehet kóstolni néhány helyen. A kávé hideg, vagy legalábbis szobahőmérsékletű vízzel készül, így teljesen más ízek és aromák oldódnak fel belőle, ezáltal pedig egy egészen különleges, a hagyományos kávétól eltérő ital készül belőle. Az otthoni elkészítése igényel némi gyakorlatot, de az sem lehetetlen. Mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni, de természetesen hagyományosan főzött kávéval is kipróbálhatjátok ezt a jégkrémreceptet.
Így készül otthon a cold brew:
Őröljük a kávészemeket kissé durvára. 1 csésze kávét 3 csésze hideg vízzel kell felölteni, majd ezt 20 órán át kell pihentetni szobahőmérsékleten. Ezt követően szűrjük le az elkészült kávét. A kialakult koncentrátumot 1 rész koncentrátum, 2 rész víz arányban higíthatjuk, illetve ennek a kávénak kifejezetten jót tesz a jégkocka is. A jégkrém esetében nem kell tovább higítani, itt a koncentrátumra lesz szükség.
Elkészítés:
A kávét, a kakaóport és a cukrot vagy édesítőszert egy nagy tálban keverd össze. A jégkrémformákat félig öntsétek fel ezzel a keverékkel, majd a maradék helyet töltsétek fel a sűrű kókusztejjel. Ettől nagyon szép márványosan krémes lesz a jégkrém külseje. A mélyhűtőben 8 óra alatt elkészül.
Egészséges kávés smoothie a tikkasztó nyári reggelekre
Ha a forró nyári napokat a jegeskávénál valamivel tartalmasabb itallal szeretnéd kezdeni, ami ráadásul egészséges is, akkor a kávés smoothie neked lett kitalálva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.