Hozzávalók:
Tipp
A vaníliarúd 1 kanál vaníliakivonattal helyettesíthető. Ha juharszirupot ritkán használsz, és ezért most sem szeretnél venni, használj agaveszirupot, amit édesítőszerként talán praktikusabban tudsz más édességbe is tenni. Ha nem vagy vegán, akkor a juharszirupot mézzel is helyettesítheted.
Elkészítése:
A puha avokádók belsejét vájd ki, ez legyen 130 gramm. Tedd egy turmixgépbe vagy egy tálba, ha botmixered van. Az gyümölcsön kívül minden alapanyagot tegyél hozzá. Alaposan dolgozd össze a mixerrel a hozzávalókat, amikor sima massza lesz, jöhet a következő lépés.
Ha van fagylaltgéped, akkor abban készítsd el a fagyit. Ha nincs, akkor a következő teendőid vannak: az egész masszát tedd egy tálba, ami befér a mélyhűtődbe. Hűtsd egy órán keresztül, majd vedd ki és dolgozd át gyorsan egy habverővel. Ha igazán krémes fagyit szeretnél, ezt a műveletet érdemes megismételni még 3-szor félóránként. Aztán pár órát hagyd még hűlni a mélyhűtőben, így tökéletes lesz a végeredmény. Tálaláskor a gombócokra tehetsz egy kevés friss gyümölcsöt.
Sokkoló fagyi- és jégkrémtrendek a nagyvilágból
Míg gyerekkorunkban a vanília, a csoki és a puncs háromszögében éltünk, addig ma a levendulás, a mentás, a tökmagos fagyi is a kedvenceink között van. A következő fagyik viszont nem elsősorban ízükben, hanem megjelenésükben akartak újat mutatni. Jöjjenek a furcsaságok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.