A legfinomabb banánkenyér recept

Forrás: Thinkstock -
privát séf banánkenyér recept gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvencem az isteni, mézédes banánkenyér. Én így készítem el, most megmutatmom nektek a titkot, amitől garantáltan finom lesz.

Hozzávalók

2 ek. kókuszolaj, 4 nagy tojás, 3 ek. méz, 150 gr mandulaliszt, 3 nagy érett banán, 1 tk sütőpor, só, 120 ml kókusztej, 100 gr csokipasztilla.

Banánkenyér Forrás: Thinkstock

Hogyan kell elkészíteni?

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.
3. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel.
4. Egy másik edényben keverjük össze a mandulalisztet a sütőporral és a sóval. Majd adjuk hozzá a korábban összekevert folyékony keverékhez. Folytassuk a keverést, amíg a tészta homogén lesz.
5. Külön keverjük össze a kókusztejet a banánnal, amíg a keverék babaétel állagú lesz. A banános keveréket adjuk a korábban összekevert tésztaalaphoz. Homogén állagúra keverjük össze. Adjuk hozzá a csokipasztillákat.
6. Öntsük a masszát őzgerincformába és 45-50 percig süssük.
7. Ellenőrizzük a tészták egy villa hegyével, hogy átsült-e.
8. Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 10-15 percig.

Minden nap főzzön együtt a Life TV privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor a Life TV-n.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.