Hozzávalók:
Töltött paprika:
Mártás:
Elkészítése:
Elkészítem a tölteléket: a húshoz ledarálom a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, és egy kevés kápia paprikát. Főzök egy kevés kölest 1 rész köles, két rész sós víz arányban, és azt is hozzákeverem a töltelékhez. A tojást belegyúrva szépen összeáll a töltelék. Sóval, frissen őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Betöltöm a kicsumázott paprikába.
A reszelt zellert és petrezselyemgyökeret lepirítom, hogy megkaramellizálódjon: emiatt lesz édeskés a mártás. Kevés vizet öntök hozzá a pirítás után, és puhára gőzölöm. Ezután a turmixba teszem egy újhagyma vagy egy fél vöröshagyma társaságában. Sózom és borsozom. Hozzáöntöm a friss paradicsomlevet vagy a hámozott paradicsomot, és összeturmixolom. Újfent ízesítem sóval és borssal, illetve friss bazsalikommal.
Az elkészült krémes paradicsomszószt egy lábosba öntöm, és a betöltött paprikákat belerendezem. Takarékon, mintha húslevest főznék, fedő alatt, időnként megmozgatva, nehogy leégjen, 40-50 perc alatt készre főzöm.
Nézd meg a teljes adást!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.