Hozzávalók:
Elkészítése:
A kanadai tök kerek részét kimagozom úgy, hogy a tök egyben maradjon, és gömb formájú legyen. Vágok neki egy talpat, hogy ne billegjen.
Egy keverőtálba lereszelem a tök hosszúkás részének egy darabját. Hozzáadom a darált sertéslapockát. Hozzákeverem a sültalmakrémet, és az apróra vágott aszalt szilvát. Ütök bele egy tojást, hogy összefogja a masszát. Vágok bele három szál újhagymát, egy csipetnyi sóval, reszelt szerecsendióval, és egy nagyon kevés chilivel ízesítem, majd összegyúrom a masszát.
Amikor ezzel megvagyok, visszatöltöm a tök üregébe, alufóliával letakarom, és 70 percig sütöm 170 C-fokra előmelegített sütőben. 20 perccel a sütés vége előtt melléteszem a tök megmaradt tisztított darabjait. Tálaláskor felcikkezem, és karamellizált céklát adok hozzá. Ehhez megfőzöm a céklát, felcikkezem, és 4 dkg vajon lepirítom, miközben egy evőkanál balzsamecettel és sóval ízesítem.
Nézd meg a teljes adást!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.