Joghurtos gyümölcsös fagyi
Ne riasszon meg, hogy ezt általában nyári finomságként szokták „tálalni”. A fagyos desszertek nem csak a forróságban kaphatnak kiemelt szerepet.
Ilyenkor februárban is többféle gyümölcsöt lehet kapni, de választhatsz a mirelitek közül is. Ebben az esetben a kiolvasztás és lecsepegtetés idejét ki kell várni, de hidd el, megéri. A legszuperebb ebben a receptben, hogy egészséges, hihetetlenül finom és a gyerekek is részt vehetnek a megalkotásában.
Lényegében elegendő hozzá némi natúr joghurt, feldarabolt gyümölcs és ízlés szerint dió, mandula, mogyoró vagy pisztácia. Amennyiben van fagylalt formád, úgy a joghurtot és a belevalókat keverd össze, majd öntsd bele a formákba, tégy mindbe egy-egy pálcikát és tedd a fagyasztóba. Van azonban egy egyszerűbb módja is az elkészítésének.
Ehhez válassz egy akkora sütőlapot vagy tálcát, ami befér a fagyasztóba, majd az alját béleld ki sütőpapírral. A joghurtot egyenletesen oszlasd el rajta úgy, hogy ne legyen túl vastag, hiszen ekkor kellemetlenül masszív lesz a spéci téli fagyid. Szórd meg a feltétekkel – ezt bátran bízd a gyerekekre –, és már mehet is a fagyasztóba 2-3 órára. Amíg megfagy, játsszatok egy nagyot vagy nézzetek meg egy mesefilmet. Érdemes ezt az időt közösen eltölteni, a várakozás izgalmát együtt megélni.
Miután kellően megdermedt, darabold fel egy kés segítségével, és már mehet is a jóleső majszolás.
Tipp: A gyors verziójához használj gyümölcsös joghurtot – bár ezek cukrosak, de ne legyünk álszentek, egyébként is szoktak enni ilyet a gyerekek. Ebbe szórd bele a csonthéjasokat, és már mehet is a fagyasztóba.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.