Elképesztően jó hangulat volt a rendezvényen és nagyon örültem neki, hogy olyan embereket és hazai termelőket ismertem meg, akiknek az érdeklődése az enyémhez hasonló. Minden évben megneveznek egy alapanyagot, ami ennek a gasztronómiai eseménynek a főszereplője.
Most éppen a sertéshúsra esett a választás, így én is ebből a hozzávalóból készítettem el azt a medvehagymás-vajas sertésszüzet, amit karamellizált szalonnás kelbimbóval tálaltam.
A sertéshús körül egyébként rengeteg téves mítosz terjedt el a köztudatban, mint például, hogy nem egészséges. Ugyanakkor, mint minden ételnek, a vöröshúsnak is fontos szerepe van abban, hogy kiegyensúlyozott legyen a táplálkozásunk.
Én otthon is főzők sertéshúsból, mert rendkívül gazdag tápanyagokban, és fontos zsír-, fehérje-, vitamin-, valamint ásványianyag-forrás. A karaj például alacsony zsír, koleszterin és kimagasló B1 vitamin tartalma miatt, abszolút egészségesnek mondható alapanyag. De szó mi szó, egy biztos, aki ellátogatott ide, nem csak hogy egészséges, de még finomabbnál-finomabb termékeket is ehetett.
Maxi és Noel is kint volt velem, akikkel nagyon élveztük a kóstolást, a hazai termelők standjánál. Voltak itt fűszerek, lekvárok, savanyúságok, kézműves finomságok, egyszerűen minden, ami szem- szájnak ingere, úgyhogy kapva-kaptam az alkalmon és jó szívvel be is spájzoltam belőlük otthonra.
Alig várom a jövő évi rendezvényt, ahol remélem, hasonló élményekkel lehetek gazagabb, mint 2018-ban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.