Hazai és nemzetközi sztárséfek egyaránt ellátogattak az idei Gourmet-ra. Bevallom vannak személyes kedvenceim is, így természetesen az ő standjaikat kerestem fel először. A fesztivál fő elemei a gombóc, a kaviár és a pezsgő voltak, amik már önmagában is nagyon exkluzív alapanyagoknak számítanak. Az ételválasztékról nem is beszélve! Lássuk, ki mivel rukkolt elő ezen a szuper eseményen.
A Kreinbacher Birtok kínálata fantasztikus volt és amit kóstoltam tőlük az mesébe illő. Malachússal töltött wonton, vajmártással és rántott csirkeszárny remoulade-mártással, tokhalkaviárral tálalva. Már az alapanyagok kombinációja is sokat elárult, na de az ízek terén Pesti Istvánék ismét maradandót alkottak. Hasonló véleményem van Sárközi Ákos vezette Borkonyháról is, ahol nem csak az ízekre gyúrtak, hanem a legnagyobb örömömre nagy hangsúly került a tálalásra, praktikusságra és a design-ra is. A hangzatos nevek és különleges alapanyagok felkeltették a kíváncsiságomat, úgymint a Bambi névre hallgató desszert vagy a korianderes vadraguleves, ami vaddisznó húsával készült. Érdekessége a kicsit thai jellegű ízvilág volt. El kell mondanom, hogy gyakran éreztem óriási csábítást, hogy egy standnál maradjak és degeszre egyem magam, de a kíváncsiságom győzött. Mentem tovább...
Imádom Olaszországot és az olasz ételeket is, így hatalmas volt a csábítás, hogy megkóstoljam a Digó nápolyi pizzáit és a Jamie's kínálatát. De amennyire a pizzát szeretem, annyira szeretem a lángost is, még most is elérzékenyülök, ha az ÉS Bisztró kaviáros lángosára gondolok...hm...
Jut eszembe, álmodozás közben majdnem elfelejtettem egy hatalmas gratulációt mondani a BABKA-nak a fenomenális kebabért és a grillezős hangulatért, úgyhogy hajrá Babka, csak így tovább! Elképzelésem sincs, hogy hogyan, de sikerült egy olyan könnyed, de mégis gazdag ízvilágú hamburgert megkóstolnom, amivel még azelőtt nem találkoztam. A Kiosk Beefbar truffles mini kobe burger névre keresztelte ezt a csodát, amit már a neve is mutat, a híres és rendkívül exkluzív szarvasgombával ízesítettek. A buci és a hús is habcukorként olvadt a számban és ami nagyon érdekes, hogy az amúgy street foodnak számító burgert sikerült piedesztálra emelniük.
Második nap már a gyerekek is kedvet kaptak, hogy igazi kis gourmet-k legyenek. Őket persze elvesztettem a Chez Dodo isteni maracujás macaronjainál, persze csak képletesen, de abszolút megértettem az érdeklődésüket a mandulalisztes sütemények iránt. A férjemmel a klasszikus helyeket is kipróbáltuk, úgy mint az Onyxot vagy a Costest, ahol az ízek mellett a tálalásdesign 5 csillagot érdemelt.
Természetesen ne feledkezzünk meg az olyan nagy klasszikusokról sem, mint a Gerbeaud cukrászda, amely idén ünnepelte 160. születésnapját egy álomkreációval, a „Gerbeaud 160 torta” csodával.
Aki esetleg sushira vágyott, az a Sushi Sei-nél kóstolhatta meg álmai fogását. A sashimi-kaviár válogatása és remek tálalásai ismét nem okoztak csalódást. Megmondom őszintén, rendszeresen látogatok el az étterembe a hétköznapokon is, ugyanis ezzel az ételminőséggel Magyarországon még csak itt találkoztam.
Összességében az idei év Gourmet fesztivál olyan jóra és tartalmasra sikerült, hogy jövőre szerintem lesátrazok itt négy napra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.