A tökéletes szendvicskrém: így készül a fűszeres túró

Fotó: Nagy Bence -
recept zeller szendvics túró fűszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók

  • 450 g sovány tehéntúró
  • 100 g joghurt
  • 100 g zellerpüré
  • 4 g só
  • 1 g őrölt bors
  • 4 g friss bazsalikom
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 cl frissen csavart citromlé
  • 30 g paradicsompüré
Fűszeres túrókrém Fotó: Nagy Bence

Elkészítése

Zellerpüré:

A zellergumót felkockázom, és puhára párolom gőzben. Botmixerrel krémesítem ízesítés és sózás nélkül.

Túrókrém:

A túrót áttöröm. Joghurttal, és zellerkrémmel lazítom, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítem.
Csepegtetek bele friss citrom levét, vágok bele petrezselyemzöldet és friss bazsalikomlevelet. A színe miatt kerül bele lilahagyma és kaliforniai paprika, és egy kevés paradicsompüré is.

Nézd meg a teljes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.