Recept hétvégére: hajtogatott sajtos bukta

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
recept bukta sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók

Tészta:

  • 700 g liszt
  • 200 g tej
  • 80 g langyos víz
  • 50 g puha vaj
  • 25 g só
  • 40 g élesztő
  • 2 db tojás
  • 20 g kristálycukor

Sajtkrém:

  • 200 g juhtúró
  • 100 g tejszínes krém sajt
  • 100 g mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • 1 cs menta
  • 1 cs petrezselyem zöldje
  • frissen őrölt bors
  • 20 g mustár
Hajtogatott sajtos bukta Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A sajtkrém alapanyagait összedolgozom, simára keverem. A tésztát összegyúrom, majd 30 percig kelni hagyom. 5-8 dkg-os gombócokra adagolom, és kinyújtom. Megkenem a sajtkrémmel, amit készítettem. Meghajtogatom, majd újra megkenem, végül a dupla hajtás tetejét is megkenem a krémmel. A második kelesztés körülbelül 20 perc, végül 180 fokra előmelegített sütőben kisütöm.

Nézd meg a teljes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.