Epres jégkrém
A gyümölcsöket egy edényben turmixold össze a mentalevelekkel együtt. A banán azért jó bele, mert a nagy víztartalmú epret kissé krémesebbé teszi, ráadásul a banán az egyik legjobb természetes édesítőszer. Habár sokaknak az eper önmagában is elég édes, a gyerekek biztosan örülni fognak a banán adta extra élménynek. Ha van jégkrémformád, akkor azokba öntögesd vele a leturmixolt gyümölcsöt. Ha nincs, akkor egy műanyag edényben is lefagyaszthatod a gyümölcspépet. Ebben az esetben sorbet állagú lesz, érdemes kétóránként kivenni a fagyasztóból és alaposan átkeverni, hogy levegős legyen.
Epres-granolás pohárdesszert
Először készítsd el a granolát. Kissé pirítsd le a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a nádcukrot és az olajat. Kevergesd még egy-két pecig, majd tedd ki zsírpapírra és várd meg, amíg kihűl. A ricottát a görög joghurttal, a mézzel és a vanília kikapart magjával keverd habosra. Az epret alaposan mosd meg, majd vágd apró darabokra. Rétegezd a ricottás krémet a ropogós granolával és az eperrel. A fehér és piros rétegek csodásan mutatnak majd, a roppanós textúra pedig izgalmassá teszi az összhatást. A tetejét egész eperrel és mentával vagy citromfűvel díszítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.