Gyümölcskenyér, az egyik legfinomabb ünnepi sütemény

Forrás: Shutterstock -
gyümölcskenyér karácsony advent recept ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepi szezon egyik legkedveltebb süteménye a gyümölcskenyér. Számtalan módon elkészíthető, és még konyhatündérnek sem kell hozzá lenni, gyakorlatilag bárki hozzáfoghat, elrontani nem nagyon lehet. Cikkünkben mutatunk egy szuper receptet, amit az egész család imádni fog.

Hozzávalók:

  • 400 g vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
  • 125 g vaj
  • 3 nagyobb tojás
  • 60 ml tej
  • 1 evőkanál (bármilyen) lekvár
  • 125 g barna cukor
  • 250 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vegyes fűszer (ízlés szerint fahéj, gyömbér és szerecsendió)
Ünnepi gyümölcskenyér Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A vajat, a tojást, a tejet, a lekvárt, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a fűszereket tegyük egy nagyobb tálba és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket és keverjük azokat is bele. A sütőformát vajazzuk ki és öntsük bele a tésztát. Süssük 75 percig, majd tűvel ellenőrizzük, megsült-e. Ha nem, tegyük még vissza 10 percre és ismételjük meg a tűpróbát. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni, majd a süteményt vegyük ki a sütőformából. Ha kihűlt, fogyasztásig tartsuk hűvös helyen, lezárt dobozban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.