Ha csak néhány perced van, de ennél valami finomat, akkor neked valók az alábbi receptek. Három olyan ételt válogattunk össze, amik szezontól függetlenül bármikor elkészíthetők, diétásak és még olcsók is. A hozzávalók közül a legtöbb megtalálható a kamrában is.
Cukkinis penne
Hozzávalók:
2,5 dl zsírszegény tejföl, 30 dkg teljes kiörlésű vagy durum penne, 2-3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 kiskanál tárkony, 2 db közepes méretű cukkini, 4 db koktélparadicsom, vaj, mozzarella sajt, friss bazsalikom
Elkészítés:
Tedd forrásban lévő sós vízbe a tésztát és főzzük meg. Amíg a tészta elkészül, készítsük el a mártásunkat is. Kockázzuk fel a cukkinit és a paradicsomokat, majd vajon pirítsuk meg őket. A tejfölt a tárkonnyal és a fokhagymával dologzzuk össze, ezt pedig adjuk hozzá a megpirított zöldségekhez. Alacsony lángon forraljuk össze a hozzávalókat, majd ha készen van, egy kanállal tegyünk a tészta vizéből a mártásba. Ezzel is forraljuk össze és adjuk hozzá a pennét. sajttal és a friss bazsalikommal tálaljuk.
Tojásos nokedli, tejfölös salátával
Hozzávalók:
Nokedlihez:
30 dkg teljes kiörlésű liszt, 1 teáskanál só, 5-6 közepes méretű tojás, víz, amennyit felvesz, olivaolaj, 1 fej vöröhagyma, tejföl
Salátához:
1 fej fejes saláta, 1 liter víz, fél deci ecet, 2-3 evőkanál édesítő (lehetőleg por állagú)
Nokedli elkészítése:
A lisztet, a sót és a tojást dolgozzuk össze, majd adjunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Akkor jó a nodekli tésztája, ha ragacsos állagú. A masszát forrásban lévő sós vízben szaggassuk ki. Ha nincs szaggatónk, kanál segítségével is készíthetünk apróbb csipeteket. Ha kész a nokedlink, akkor pirístuk meg a vöröshagymát olivaolajon, majd adjuk hozzá. Ha megpirult, a sózott, felvert tojásokat öntsük rá és addig kevergessük óvatosan, amíg kellően meg nem sül. Ne süssük túl a tojásokat, mert száraz lesz a tésztánk.
Saláta elkészítése:
A vizet, az ecetet és a cukrot összekeverjük, majd leöntjük az összetékedett salátánkat vele. Hagyjuk egy kicsit állni, majd adjunk hozzá egy kis pohár tejfölt
Tepsis palacsinta desszert
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 10 dkg teljes kiörlésű liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, 1 teáskanál vanília aroma, 2 evőkanál édesítőszer, ízlés szerint gyümölcs.
Elkészítés:
A gyümölcs kivételével kézi habverővel dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztánkat. A tetejére szórjunk gyümölcsöt, akár fagyasztottat is, majd 20 perc alatt alsó és felső fokozaton süssük meg. Akkor van készen, ha a hústű vagy villa nem lesz ragacsos. A tetejére hintsünk por édesítőszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.