Vilmos herceg nemrég ország-világ elé tárta, ő milyen recept alapján készíti el otthon a családjának a bolognai spagettit. Ha te is kedvet kapnál az elkészítéséhez, íme, a lépések:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a szószt készítsük el. Egy serpenyőbe, öntsük bele az olivaolajat, adjuk hozzá a vajat és a hagymát. Mikor a hagyma kicsit megpuhult, adjuk hozzá a felvágott répát és zellerszálakat és egy pár percig hagyjuk őket összeérni. Fogjuk egy villát és azzal morzsoljuk szét a marhahúst, majd tegyük a serpenyőbe, keverjük össze a benne lévő alapanyagokkal és főzzük addig, míg a hús barnás színt nem kap. Öntsük bele a fehérbort és várjuk meg, míg elpárolog. Vegyük le a tűzhelyről, amíg hozzáadjuk a tejet és az őrölt szerecsendiót. Majd tegyük vissza a tűzhelyre és közepes lángon főzzük tovább, amíg a tej el nem párolog. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a pürét, majd kóstolás után sózzuk, borsozzuk. 3 órán keresztül lassú tűzön fedő nélkül hagyjuk főni, alkalomadtán keverjük meg.
Emellett tegyük fel egy nagy lábasba vizet és adjunk hozzá egy evőkanál sót. Ha forr a víz, öntsük bele a spagetti tésztát és készítsük el al dante.
Tálaláskor a szósz tetejére szórjunk egy kis parmezánt.
Forrás: The Sun
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.