Készítsd el Te is Vilmos hereg bolognai spagettijét

recept házi készítésű Vilmos herceg bolognai spagetti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cambridge hercege, Vilmos ismét jótékonykodásra adta a fejét, ezúttal beállt a tűzhely mögé, hogy segítsen az otthontalan rászorulókon. Nagylelkű tettének köszönhetően nyilvánosságra került házi készítésű bolognai spagettijének receptje.

Vilmos herceg nemrég ország-világ elé tárta, ő milyen recept alapján készíti el otthon a családjának a bolognai spagettit. Ha te is kedvet kapnál az elkészítéséhez, íme, a lépések:

Készítsd el a bolognai spagettit Vilmos herceg receptje alapján Forrás: pixabay.com

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 30 g vaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 répa, felaprítva
  • 2 zellerszál, aprítva
  • 350 g jó minőségű sovány marhahús
  • 250 ml száraz fehérbor
  • 120 ml tej
  • egy csipet frissen őrölt szerecsendió
  • 400 g olasz paradicsom konzerv
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 250 g spagetti tészta
  • 50 g frissen reszelt parmezán
  • 2 evőkanál frissen felaprított petrezselyem
  • só és frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

Először a szószt készítsük el. Egy serpenyőbe, öntsük bele az olivaolajat, adjuk hozzá a vajat és a hagymát. Mikor a hagyma kicsit megpuhult, adjuk hozzá a felvágott répát és zellerszálakat és egy pár percig hagyjuk őket összeérni. Fogjuk egy villát és azzal morzsoljuk szét a marhahúst, majd tegyük a serpenyőbe, keverjük össze a benne lévő alapanyagokkal és főzzük addig, míg a hús barnás színt nem kap. Öntsük bele a fehérbort és várjuk meg, míg elpárolog. Vegyük le a tűzhelyről, amíg hozzáadjuk a tejet és az őrölt szerecsendiót. Majd tegyük vissza a tűzhelyre és közepes lángon főzzük tovább, amíg a tej el nem párolog. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a pürét, majd kóstolás után sózzuk, borsozzuk. 3 órán keresztül lassú tűzön fedő nélkül hagyjuk főni, alkalomadtán keverjük meg.

Emellett tegyük fel egy nagy lábasba vizet és adjunk hozzá egy evőkanál sót. Ha forr a víz, öntsük bele a spagetti tésztát és készítsük el al dante.

Tálaláskor a szósz tetejére szórjunk egy kis parmezánt.

Forrás: The Sun

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.