Így lesz tökéletes, pergős a rizs: ezzel a módszerrel nem lesz ragacsos

A rizs a búza után a második legfontosabb gabonánk. Magas a fehérjetartalma, továbbá tartalmaz foszfort, vasat, magnéziumot. Emellett a szénhidráttartalma is alacsony, ami azt jelenti, hogy diétázóknak is ideális, ráadásul a vércukor-háztartásnak is jót tesz. Fogyasztása serkenti a bélműködést, szépíti a bőrt. Magas vérnyomás, szívelégtelenség, ödémás láb esetén különösen jó fogyasztani.
Körülbelől hétezer fajtája ismert, készítenek belőle lisztet, pelyhet, tejet és bort is.
A hosszú szemű rizsből készíthető a pergő rizsköret, mivel főzés közben nem tapad össze. A közepes és rövid fajták összeragadnak, ezeket inkább rizottóhoz, sushihoz, tejberizshez, rizsgombóchoz, rizses desszertekhez érdemes használni.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készül a tökéletes, pergős rizs, nézd meg a Mindmegette videóját.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.