A húsvéti torma ízének lágyításához próbálj ki egy szuper trükköt: keverj hozzá egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát – így selymesebb és izgalmasabb lesz az íze. A torma számos ételbe belecsempészhető: készíthetsz tormás fűszervajat sült halakhoz, felhasználhatod leves alapanyagaként, krumplipüré ízesítőjeként, céklasalátában vagy különféle mártásokban, például házi hamburgerszószban, sült krumpli vagy spárga mellé kínált majonézben és szendvicskrémekben is.
Rózsaszín torma húsvéti sonka mellé
Keverj össze kb. 20 dkg frissen reszelt tormát és 1 kis fej céklát! Forrázd le 1 dl vízzel, adj hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hűtsd le! Végül keverj hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy kevés sót és frissen őrölt borsot. Tálald a hagyományos torma mellett egy lágyabb, extrább változatként a húsvéti asztalon. Így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb ízkombinációt.
Sajtos-tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók
Ha kíváncsi vagy a teljes receptre, olvasd el a Mindmegette cikkét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.