Lehet, hogy te is rosszul tárolod a sajtot: íme, a helyes módszer

Estelle, a Paroles De Fromagers élelmiszer-szakértője azt hangsúlyozza, hogy a sajtot mindig a hűtőszekrény alsó fiókjában kell tárolni a zöldségekkel együtt, ugyanis a felsőbb, hidegebb polcokon megkeményedik és túlságosan le is hűl.
A sajtot a legtöbb ember szereti, egy tudományos kutatás pedig kiderítette, hogy a sajtevés boldoggá tesz. Erről itt írtunk bővebben.
A szakember hozzátette, hogy soha se csak a polcra tegyük a sajtot, jobb helyen van - lehetőleg üveg - frissentartó dobozokban, vagy speciális, sajt tárolására alkalmas papírban, amelyekben nem érintkezik a hűtőszekrény párás levegőjével: ott ki sem szárad, de meg se penészedik.
Estelle azt is kifejtette, a sajt típusától függ, hogy mennyi ideig áll el. A lágy sajtok legfeljebb két hétig, a friss sajtok három hétig, a félkemény sajtok legfeljebb hét hétig, a kemény sajtok pedig akár 10 hónapig is elállnak, ha megfelelően tárolják - idézi az Express.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.