Készíts leveskockát házilag!

leveskocka házilag
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Monika_1/Shutterstock. No use without permission. - Monika_1
leveskocka házilag elkészítés
A legtöbben bolti leveskockával adják meg a levesek ízét, zamatát, azonban ennél van egy sokkal egészségesebb, természetesebb megoldás: készítsük el házilag a leveskockát, ami amellett, hogy tartósítószer mentes, hónapokig eláll.

Elkészítés:

  • Válogassuk össze azokat a zöldségeket, amelyeket az elkészíteni kívánt leveshez használni szeretnénk. 
  • Jöhet a vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, akár kelkáposzta is. 
  • A fűszerezéshez szükségünk lesz sóra, borsra, de adhatunk hozzá kakukkfüvet, majorannát, petrezselymet. 
  • Következő lépésként mossuk meg a kiválasztott zöldségeket és vágjuk fel apróra, de a könnyebbség érdekében használhatunk zöldségaprítót is. 
  • Öntsünk egy kevés olajat egy lábasba, majd adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, fűszerezzük és hagyjuk dinsztelni. Majd öntsük fel vízzel és hagyjuk körülbelül 30 percet párolódni

Közben nyugodtan ellenőrizzük a zöldségek állagát és ha készen vagyunk, botmixerrel pürésítsük, amennyiben darabosnak találjuk - írja a Mindmegette.

Végezetül pedig tegyük el külön adagokba. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.