Tégy szódabikarbónát a fasírtba, elképesztő élményben lesz részed

fasírt
Mindmegette.hu -
konyhai tipp szódabikarbóna fasírt
Van, hogy a fasírtunk, bár isteni, túl kemény, masszív lesz. Ez elkerülhető, ha szórunk a nyersanyagokra egy kis szódabikarbónát.

A szódabikarbóna jól bevált a háztartás több területén, például a takarításnál, de a sütéshez, főzéshez is remek hozzávaló. Ha teszünk egy keveset a fasírt masszájához, a sülő húsgombóc megemelkedik, levegősebb lesz és nagyon jó puha. Akár a zsemlét is kihagyhatjuk belőle. 

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • ½ tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A darált húst keverd össze a tojásokkal, add hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemlevelet. Fűszerezd a sóval, borssal, pirospaprikával, és add hozzá a szódabikarbónát. Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle gombócokat. Helyezd őket a 180 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe. Körülbelül 40 perc alatt sülnek át a húsgombócok; húsz perc után meg kell fordítani őket írja a Ripost.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.