Kamilla királyné a MasterChef Australia című műsorban árulta el, hogy a fokhagyma az egyik olyan alapanyag, amit a királyi család tagjai kerülik. „Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a fokhagyma tilos, nem engedélyezett.”
Darren McGrady, egykori királyi séf, megerősítette, hogy a palota szakácsainak tilos olyan ételeket készíteniük, amelyek fokhagymát tartalmaznak. Továbbá a kagylók és a tenger gyümölcsei is tiltólistán szerepelnek az ételmérgezés kockázata miatt. Emellett pedig Károly király etikai problémákra hivatkozva megtiltotta a foie gras, azaz a libamáj fogyasztását, amellyel az állatvédő szervezet, a PETA dicséretét is elnyerte.
Julian Payne, a király volt sajtófőnöke elmondta:
A király nem eszik ebédet; tehát egy fontos lecke volt számomra az, hogy bőséges reggelivel indítsam a napot vagy néhány snackkel készüljek, hogy kibírjam. A munkanap elég kimerítő. Rádióhírek és szezonális gyümölcssaláta magokkal és teával kezdődik a reggel
- magyarázta, majd hozzátette, hogy Károly király kedvencei közé tartozik a vadgomba és a szilva, amelyeket a Highgrove-i kertjéből szed. Emellett szereti a lazacot, sajtot és kekszet. A BBC-nek adott interjújában Károly korábban elmondta, hogy hetente két napot hús- és halmentesen tölt, míg ezen kívül heti egyszer nem eszik semmilyen tejterméket a nap folyamán.
70 éves uralkodása alatt az uralkodó a legfinomabb ételeket fogyasztotta el, de a nap első étkezését illetően egyszerű ízlése volt. Kedvencéért annyira rajongott, hogy megtanulta, hogyan készítse el magának. A királynő egykori inasa, Charles Oliver mindent elárult a „Vacsora a Buckingham-palotában” című könyvében. A könyv egy részletéből kiderül, hogy őfelsége a háborús évek óta rajongott a heringért, és amikor Margit hercegnővel a windsori kastély különböző területeit fedezték fel, „lenyűgöző illatú” ételre bukkantak. Oliver így ír erről: „Lenyűgözve követték az illat forrását, és Alice Bruce asszony, a kastély akkori házvezetőnőjének magánkonyhája előtt találták magukat. Udvariasan bekopogtak az ajtón, majd beléptek a régimódi konyhába, ahol egy nagy vas tűzhely volt, amelyen éppen heringet sütöttek. Bruce asszony megkóstoltatta a hercegnőkkel az első heringet, és megmutatta nekik, hogyan kell a halat megsütni.
A hering számos egyszerű variációban azóta is a királynő kedvence volt, reggelire, sós ételként vagy késő esti vacsoraként fogyasztotta”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.